Commandeurshoeve Bakel Gemert

vorig project | volgend project

2020-heden
Commandeurshoeve Bakel Gemert

Het gemeentemonument (een omgrachte hoeve van een Duitse Orde) stond al geruime tijd leeg te verkommeren. Herstel en herbestemming was hard nodig. Het gebouw wordt gesplitst voor bewoning door twee huishoudens. In de kap worden zowel aan noord-als zuidzijde lange lichtstraten ingebracht; met naturel houten lamellen worden ze visueel in het rietdak gepast. Beide woningen krijgen een zogenaamde surplusruimte: niet verwarmde overdekte gebruiksruimte, tpv grote gevelopeningen.

Start bouwwerkzaamheden: zomer 2021

Op het grote kavel worden tzt nog nieuwe bijgebouwen geplaatst, passend in de landelijke context.



Opdrachtgever: particulier
Inmeting en technische uitwerking van het plan: IDEN architecten.
Constructeur: FraSp
Bouwmanagement: opdrachtgevers
Aannemers: ntb.