Openbaar gebied Piazza, Eindhoven

vorig project | volgend project

2018-2020
Openbaar gebied Piazza, Eindhoven

Met een restyling in combinatie met een betere nachtafsluiting is het overdekte winkelgebied onder de grote glaskap (Fuksas) tussen Bijenkorf en Piazza weer up to date gemaakt.

Allereerst is de vloerbetegeling vervangen. In samenwerking met Mosa is een nieuwe kleur aangemaakt voor de keramische tegels in diverse formaten.

De roltrap naar de winkels in de kelder is vervangen door een brede uitwaaierende trap die ook zitgelegenheid biedt voor een pauzemoment.

Onder de glaskap, tussen de corten kolommen, is een XL  Ledscherm gehangen voor de (commerciĆ«le) boodschappen, gericht naar de binnenstad. Om de (technische) achterzijde die volop in het zicht is voor het winkelend publiek te verfraaien,  is met gepolijste RVS panelen een werk gemaakt dat refereert aan het kunstwerk van Mario Negri dat precies 50 jaar geleden voor het voormalige Piazzaplein  is gemaakt. Het bestond uit geĆ«mailleerde stalen panelen die verwelkomende vlaggen moesten verbeelden,  in primaire kleuren.

In het nieuwe werk zijn deze kleuren terug te vinden op de opwippende zijkanten van de RVS panelen. 

Nog niet uitgevoerd zijn grote plantenschalen die in de hoge ruimte moeten komen hangen.

Opdrachtgever: Piazza Invest

Bouwmanagment: TB managment en GRE Vastgoedmanagment.

Aannemer: Bouwbedrijf Van Asperdt 

Adviseur constructie en tekenwerk: Vianen bouwadvies